הפרעות קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז ADHD)) הינה הפרעה נוירו-התפתחותית הכוללת שני תחומים:

ליקוי בקשב והתנהגות אימפולסיבית והיפראקטיבית. ההפרעה נמשכת בדרך כלל עד גיל ההתבגרות אם כי התסמינים עשויים להשתנות עם הזמן. ניתן למצוא אותה בכל שכבות הגיל, כולל תקופת הבגרות והזקנה. הפרעת קשב יכולה לבוא לידי ביטוי בכל תחומי החיים היא עלולה להפריע בלמידה, בעבודה, ביחסים בין-אישיים ובמסגרות חברתיות. במהלך השנים נשמעו טענות כי חלק גדול מההפרעה נעלמת וקיימת דעיכה עצמאית של התסמינים ואכן, בחלק לא מבוטל מהילדים שאובחנו  עם  ADHD רק כשני שליש ממשיכים להפגין תסמינים בצורה מלאה או חלקית לאחר לגיל הבגרות.

חשוב לציין שכל אדם עשוי לחוות בעיות קשב וריכוז בצורה שונה והסיבות לכך יכולות להשתנות מאדם לאדם. לעתים קרובות נדרש ניהול ותמיכה מתמשכים בנושא ולכן זיהוי הגורמים הבסיסיים התורמים לנושאים אלו חיוני בפיתוח אסטרטגיות ניהול יעילות, בין אם באמצעות שינויים באורח החיים, טיפול רגש, נטילת תרופות או התערבויות אחרות. התייעצות ואבחון עם אנשי מקצוע או מומחים בתחום הינה ערובה להצלחת הטיפול!

הגורמים לבעיות קשב וריכוז

הגורמים לבעיות קשב וריכוז יכולות להיות סיבות שונות, אשר עשויות להיות מושפעות משילוב של גורמים גנטיים, סביבתיים ואורח חיים.

להלן כמה סיבות נפוצות לבעיות קשב וריכוז כוללות:

  1. חרדה ומתח: רמות גבוהות של מתח, חרדה או דאגה כרונית עלולות לפגוע במיקוד ובקשב.
  2. דיכאון: תסמינים של דיכאון, כמו אנרגיה נמוכה, קשיי ריכוז ותחושות של חוסר ערך, עלולים להפריע לתשומת לב ולמיקוד.
  3. הפרעות שינה: חוסר בשינה איכותית, הפרעות שינה או מצבים כמו דום נשימה בשינה עלולים להוביל לליקויים קוגניטיביים, כולל קשיי קשב וריכוז.
  4. חסרים תזונתיים: צריכה לא מספקת של חומרים מזינים חיוניים כמו חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים עלולה להשפיע על תפקוד המוח והיכולות הקוגניטיביות.
  5. מחסור בדופמין: אנשים עם בעיות קשב וריכוז יש מעט הורמון דופמין המתפרק ויוצר אדרנלין לכן הם מנסים באמצעות תנועות ללא הפסק וחיפוש ריגושים להעלות אותו. ספורט ותזונה בריאה עם תוספי מזון כגון פרוביוטיקה וויטמינים מקבוצת B יכולים לעזור.
  6. מחלה או כאב כרוני: מצבים הגורמים לכאב כרוני או אי נוחות עלולים להסיח את דעתם של אנשים ולהקשות על התמקדות במשימות הדורשות תשומת לב .
  7. לקויות למידה: מצבים כמו דיסלקציה, דיסקלקוליה או הפרעת עיבוד שמיעתית או ראיה לקויה יכולים להשפיע על האופן שבו אנשים מעבדים מידע ולהשפיע על קשב וריכוז.
  8. מצבים נוירולוגיים: מצבים נוירולוגיים מסוימים, כגון פגיעה מוחית טראומטית TBI , אפילפסיה או גידולי מוח, יכולים להשפיע על תפקודים קוגניטיביים, כולל קשב וריכוז.
  9. תופעות לוואי תרופתיות: לתרופות מסוימות, כולל תרופות נוגדות דיכאון מסוימות, אנטי פסיכוטיות או תרופות הרגעה, עשויות להיות תופעות לוואי המשפיעות על הקשב והמיקוד.
  10. גורמים סביבתיים: חשיפה לרעלנים סביבתיים, רעש מוגזם או סביבה כאוטית עלולה ליצור הסחות דעת ולהשפיע על טווח הקשב.
  11. נטייה גנטית: לחלק מהאנשים יש נטייה גנטית לקשיי קשב וריכוז, מה שהופך אותם לרגישים יותר לאתגרים אלו.

חשוב לציין כי הסיבה המדויקת להפרעת קשב וריכוז אינה ידועה, אך מחקרים מראים כי ייתכן שהדבר נובע משילוב של גורמים גנטיים, סביבתיים והתפתחות מוחית. למרות שאין תרופה להפרעות קשב וריכוז, טיפול יכול לעזור  בניהול תסמינים ולשפר את איכות החיים.

פתרונות קונבנציונליים לבעיות קשב וריכוז

פתרונות קונבנציונליים לבעיות קשב וריכוז כוללים לרוב את הגישות הבאות:

  1. טיפול התנהגותי: טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT) ) יכול לעזור לאנשים לפתח אסטרטגיות לשיפור המיקוד, ניהול הסחות דעת ושיפור מיומנויות הקשב.
  2. קואצ'ינג (אימון אישי): מתן עזרה אינדיבידואלי לקבל החלטות, להתקדם בחיים, לקבוע ולהשיג יעדים וזאת באמצעות הדרכה וליווי אישי. המאמן האישי אינו מטפל בבעיות נפשיות או פסיכולוגיות בעבר אלא בהווה ובעתיד.
  3. תרופות: במקרים של מצבים מאובחנים כמו הפרעת קשב וריכוז, ניתן לרשום תרופות

             כגון: ריטלין, קונצרטה, פיקלין, ודייטרנה כדי לסייע בוויסות הקשב והיפר

  1. התערבויות חינוכיות: שירותי חינוך מיוחד או התאמות בבית הספר או בעבודה יכולים לספק תמיכה נוספת לאנשים עם קשיי קשב וריכוז.
  2. ייעוץ ופסיכותרפיה: טיפול יכול לעזור לאנשים להתמודד עם גורמים רגשיים או פסיכולוגיים בסיסיים התורמים לבעיות קשב ולפתח מנגנוני התמודדות.
  3. הדרכת הורים: לילדים עם בעיות קשב, תוכניות הדרכת הורים יכולות ללמד אסטרטגיות יעילות לניהול התנהגות ושיפור הקשב בבית.
  4. ריפוי בעיסוק: מרפאים בעיסוק יכולים לעבוד עם אנשים על מנת לפתח מיומנויות לארגון משימות, ניהול זמן ושיפור הקשב בפעילויות היומיומיות .
  5. ייעוץ תזונתי: דיאטנים יכולים לספק הדרכה לגבי תזונה ושינויים תזונתיים שעשויים לתמוך בתפקוד קוגניטיבי ובתשומת לב.
  6. תוכניות פעילות גופנית: פעילות גופנית המותאמת לצרכים האישיים יכולות לסייע בשיפור המיקוד, הקשב והביצועים הקוגניטיביים.
  7. קבוצות תמיכה: הצטרפות לקבוצות תמיכה או קבוצות טיפול עבור אנשים עם אתגרים דומים יכולה לספק תחושת קהילה ולשתף אסטרטגיות לניהול בעיות קשב.
  8. טיפול בביופידבק: טכניקות ביופידבק יכולות לעזור לאנשים ללמוד לשלוט בתגובות פיזיולוגיות הקשורות לקשב וריכוז.
  9. טיפול בניורפדבק: באמצעות אימוני מוח חוזרים ונשנים וחיזוקים חיוביים על השיפור בדפוס גלי המוח, מביאים לכך שמוחו של המטופל יוכל לפעול כרצוי לאורך זמן וללא מאמץ.
  10. טיפול בתדרי מוח : אימון גלי מוח בתדרים של סאונד או צליל, בשילוב הבזקי אור היא טכניקה טיפולית חדשה יחסית. השימוש בסאונד או צליל כדי להשפיע על הגוף ועל מצבי תודעה, היה מקובל מאוד לאורך כל ההיסטוריה האנושית.

המדע כבר הוכיח כי האזנה לצלילים ותדרים שונים אינה מכנית לחלוטין ויש לה השפעות שונות הניתנות למדידה, על המוח ועל הפיזיולוגיה האנושית כמו גם על תופעות שונות בטבע. התחום המדעי המתעסק בתופעות אלו נקרא מדע הפסיכואקוסטיקה שהולך וצובר תאוצה ככול שחולפות השנים.

פתרונות טבעיים לבעיות קשב וריכוז

פתרונות טבעיים לבעיות קשב וריכוז מתמקדים בשינויים באורח החיים, בהתאמות תזונתיות ובגישות הוליסטיות. הנה כמה אסטרטגיות טבעיות שיכולות לעזור לשפר את הקשב והריכוז: 

  1. פעילות גופנית סדירה: פעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם למוח, משפרת את מצב הרוח ומשפרת את המיקוד והריכוז.
  2. תזונה בריאה: כלול מזונות עשירים בחומצות שומן אומגה 3 ( דגים)אומגה 6 (אגוזים וזרעים) קטניות ,עלים ירוקים ודגנים מלאים לתמיכה בבריאות המוח ובתפקוד הקוגניטיבי.
  3. הישארו לחים: התייבשות עלולה לפגוע בריכוז, לכן שתו הרבה מים לאורך היום.
  4. שינה מספקת: כוונו ל-9-7 שעות שינה איכותיות בכל לילה כדי לתמוך בבהירות ומיקוד נפשית.
  5. מיינדפולנס ומדיטציה: תרגולים כמו מיינדפולנס ומדיטציה יכולים לעזור להפחית מתח, לשפר את הקשב ולשפר את התפקוד הקוגניטיבי.
  6. צמחי מרפא: עשבי תיבול כמו גינקו בילובה, ברהמי ( (Bacopa monnieriוג'ינסנג נחשבים לתמוכים בתפקוד קוגניטיבי ותשומת לב.
  7. שמנים אתריים: שימוש בשמנים אתריים מסוימים כמו מנטה, רוזמרין ולבנדר בשיטת הארומתרפיה, עשויים לסייע בשיפור המיקוד והריכוז.
  8. הגבלת זמן מסך: צמצם את החשיפה למסכים ולמכשירים דיגיטליים, במיוחד לפני השינה, כדי למנוע עומס קוגניטיבי ולתמוך במיקוד טוב יותר.
  9. יוגה וטאי צ'י: תרגול גוף-נפש כמו יוגה וטאי צ'י יכולים לשפר את המיקוד, להפחית מתח ולשפר את הבהירות המנטלית.
  10. זמן בחוץ: בילוי בטבע הוכח כמגביר את תשומת הלב ואת מצב הרוח, אז שאפו לצאת החוצה באופן קבוע.
  11. פעילויות אימון מוח: עסוק בפעילויות המאתגרות את המוח, כגון חידות, תשבצים או משחקי זיכרון, מחדדים מיומנויות קוגניטיביות.
  12. קשרים חברתיים: שמירה על קשרים חברתיים ועיסוק באינטראקציות משמעותיות יכולים לתמוך ברווחה נפשית כללית ובתשומת לב.
  13. טיפול בתדרי מוח: טיפול בתדרים נחשב כטיפול טבעי וחוייתי המותאם באמצעות תוכניות מובנות לצורכי המטופל על פי גיל, סוג ואופי הבעיה.

צור פרופשיונל מציגה:

הפתרון המשולב לבעיות קשב וריכוז

באמצעות טיפול משולב בין תדרים בינוראלים, חמצן , פוטותרפיה, ארומה תרפיה ונוירופידבק ניתן להגיע לתוצאות והשגים גבוהים בתפקודי המוח תוך איזון של גוף ונפש וכך יוכל המטופל לפעול כרצוי ולהגיע להישגים גבוהים לאורך זמן.

איך בעצם הטיפול עובד?

טיפול משולב של  7  סוגי  אנרגיה טבעיים:

באמצעות טיפול ב – 7 סוגי אנרגיה טבעיים הפועלים  בעת ובעונה אחת והמסוכנרים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת ניתן להגיע להשגים גבוהים ועמידה ביעדים.

להלן 7 סוגי  אנרגיה טבעיים המובנים במיטה

תדרים אקוסטיים – שימוש בגירויים קוליים כגון : מוזיקה וטונים בינוראלים המשפעים על פעילות גלי המוח ומסיעים בהפחתת חרדות, שיפור מצב הרוח וויסות השינה.

העשרת חמצן – טיפול באמצעות שאיפת אוויר מעושר בחמצן מגביר את ריכוז החמצן בדם העורקי ובכך משפרים את אספקת החמצן לתאים ולמוח, העשרת חמצן מסייעת לגוף להתמודד עם מצבי היפוקסיה ומקדמת ריפוי על ידי דיכוי תהליכים דלקתיים.

ארומה תרפיה – שימוש בתרכובות אורגניות נדיפות המעוררות את חוש הריח ומשפיעות על מערכת הלימפה, מסיעות בהפחתת תרדות ושיפור מצב הרוח.

פוטותרפיה – טיפול באור משפיע על תהליכים תאיים, כגון יצור  ATP וקולגן, האצת ריפויי פצעים והפחתת דלקות.

אינפרא-אדום – גליי אינפרא מסיעים בשיפור זרימת הדם, הורדת דלקות בגוף והקלה על כאבים נוירופתיים ושריריים

ויברציה מכנית – גירוי מכני בתדרים נמוכים פותח חסימות פיזיות ונפשיות, מרפה שרירים, ומסייע בהפחתת כאבים.

יונים שלילים – יצור יונים שליליים  המכונים "ויטמנים של האוויר" הידועים בתרומתם לשיפור מצב הרוח, הפחתת חרדות, וטיהור האוויר מחלקיקים מזיקים ובכך יוצרים סביבה בריאה ונעימה יותר.

הטיפול הינו טיפול טבעי, נעים וחווייתי, המסנכרן בין 2 האונות המוח תוך כדי הפחתת מתחים, לחצים וחרדות המביא לתוצאה משלבת של רוגע מצד אחד וריכוז מצד שני.  

באמצעות 7 הטכנולוגיות  ניתן לעזור ביצור סרוטונין במוח המשפיעים על  מצב הרוח ומקלים  על כאב וכן משפיעים על הפרשת קטכולאמינים חיוניים  לזיכרון ולמידה ומורידים את הקורטיזון האחראי להזדקנות וללחץ, מעודדים יצור של דופמין שהעדרו גורם להפרעת קשב וריכוז.

תוכנית נוירופידבק

כמו כן אנחנו משלבים תוכנית נוירופידבק  לקבלת משוב עצבי לגלי המוח בה המטופל מתחבר לגלאי מוח שבאמצעותם ניתן לרשום ולעקוב אחרי פעילות המוח. הבדיקה הינה שכיחה ופשוטה ללא קרינה או סכנה אחרת וכך על ידי מגוון משחקים משעשעים ניתן ללמוד ולאפיין את דפוסי הפעילות המוחיות של המטופל ובאמצעות משוב נכון ניתן לאמן את המוח לריכוז וחדות המחשבה.

מחויבים לתוצאות – לא שיפרת לא שילמת!

פטנט רשום, באישור מכון התקנים.

פתרונות קשב וריכוז לילדים

כשמדובר בטיפול בבעיות קשב וריכוז אצל ילדים, חשוב לשקול מגוון אסטרטגיות שיכולות לתמוך בהתפתחותם. להלן פתרונות קלים לישום המותאמים במיוחד לילדים: 

  1. קבוע שגרה: צורו שגרה יומית עקבית לילדך הכוללת שעות ייעודיות עבור שיעורי בית, משחק, ארוחות ושעת שינה. יכולה לעזור ולסייע את המיקוד והקשב.
  2. ספקו מרחב לימוד שקט: צרו אזור לימוד שקט ומאורגן ללא הסחות דעת בו ילדכם יכול להתמקד בעבודות בית הספר או במשימות הדורשות ריכוז.
  3. פרקו משימות לשלבים קטנים יותר: עזרו לילדכם לפרק משימות לצעדים קטנים יותר הניתנים לניהול. כדי למנוע תחושת הצפה ולשפר את המיקוד במשימה אחת בכל פעם.
  4. עודדו פעילות גופנית סדירה: פעילות גופנית יכולה לעזור לילדים לשחרר עודפי אנרגיה, לשפר את מצב הרוח ולשפר את המיקוד והקשב.
  5. טיפולים חוויתיים: טיפולים חוויתיים המותאמים לסגנון ילדיכם כגון: תרפיה בהבעה ויצירה כגון דרמה, מוזיקה או ציור. שחיה טיפולית , תרפיה באמצעות בעלי חיים ורכיבה טיפולית, יעניקו שמחה וביטחון עצמי לילדיכם.
  6. הקשיבו לילד: קבעו זמן הקשבה לילדיכם ללא הערות או ביקורת! לצד ארוחה מפנקת או הליכה משותפת בטבע.
  7. תזונה בריאה: ודאו שילדכם אוכל תזונה מאוזנת ועשירה בחומרים מזינים התומכים בבריאות המוח, כגון חומצת שומן אומגה 3, פירות, ירקות ודגנים מלאים. מנגד צמצמו ככל הניתן צריכת מזונות ומשקאות מסוכרים. נסו להשתמש בתחלפי סוכר כגון: סילן, דבש וסוכר דמררה.
  8. הגבלת זמן מסך: צמצומו והגדירו זמני מסך הטלויזיה, מחשב או פלאפון, בפרט שעתיים לפני זמן שינה הכרחיים מאוד, עודדו פעילויות המקדמות מעורבות ואינטראקציה, כגון קריאה, משחקי חוץ או משחק יצירתי.
  9. קררו את החדר : איכות וזמן השינה מאוד חשובים לכל אדם בפרט ללקויי קשב וריכוז.

מחקרים הוכיחו כי אנו ישנים טוב יותר  בסביבה קרירה, אפילו עם שמיכה עבה זה עדיף, על חדר חם עם שמיכה דקה ואף ללא.

  1. השתמשו בעזרים חזותיים: עזרים חזותיים, כמו תרשימים, טיימרים או לוחות שנה, יכולים לעזור לילדיכם להישאר מאורגנים, לנהל זמן ולעקוב אחר משימות.
  2. שלבו פעילויות מיינדפולנס: למדו את הילדים תרגילי מיינדפולנס פשוטים או טכניקות נשימה כדי לעזור להם להישאר נוכחים, להפחית מתח ולשפר את המיקוד.
  3. חברים: עודדו יצירת קשרים חברתיים מעבר למסך ומעבר לשעות הלימודים כגון: פעילות חברתית במתנ"ס או בתנועת נוער.
  4. ספקו חיזוקים חיוביים: עודדו, שבחו ותגמלו את המאמצים והשיפורים של ילדכם בקשב וריכוז כדי להגביר את המוטיבציה וההערכה העצמית.
  5. הציבו גבולות ברורים– עקביות והתמדה בעקרונות שחשובים לכם הם כלי מאוד חשוב בחנוך הילד ובפרט לילד הסובל מקשיי ריכוז. אין הכוונה להגיע למריבות או מלחמות אלא דיבור תקיף וקצר ישיג את המטרה.
  6. הגדירו ציפיות מציאותיות: הבינו את הצרכים והיכולות האישיות של ילדכם, והציבו ציפיות ריאליות להפחתת לחץ וחרדה.
  7. חפשו עזרה מקצועית במידת הצורך: אם בעיות קשב וריכוז נמשכות ומשפיעות באופן משמעותי על חיי היומיום או הביצועים הלימודיים של ילדכם, שקול להתייעץ עם רופא ילדים ,יועץ בית ספר או פסיכולוג להערכה ותמיכה נוספת.

על ידי יישום אסטרטגיות אלו ויצירת סביבה תומכת עבור ילדכם, תוכלו לעזור לו לשפר את כישורי הקשב והריכוז שלו ולהביא להצלחתו בתחומים שונים בחייו.

טיפים מעשיים לשיפור הקשב והריכוז בקרב מבוגרים:

  1. צורו סביבה נטולת הסחות דעת: מצא מרחב שקט ומאורגן לעבוד או ללמוד ללא הסחות דעת.
  2. השתמשו בטכניקת פומודורו: עבודה במרווחים ממוקדים )למשל ,25 דקות עבודה ולאחר מכן הפסקה של 5 דקות( כדי לשמור על ריכוז לאורח זמן.
  3. הגדירו יעדים ברורים: הגדר יעדים ספציפיים ניתנים להשגה כדי לשמור על מוטיבציה ובמסלול.
  4. תעדוף משימות: התמקד תחילה במשימות בעדיפות גבוהה כדי להבטיח שעבודה חשובה תבוצע.
  5. הישארו מסודרים ומאורגנים: השתמש בכלים כמו רשימות מטלות, יומנים או אפליקציות כדי לעקוב אחר משימות ותאריכים.
  6. מיינדפולנס ומדיטציה: עסוק בתרגילי מיינדפולנס ומדיטציה מפחתים מתח ומשפרים את הקשב והריכוז. כגון נשימות עמוקות או מדיטציה .
  7. הישארו לחים: התייבשות יכולה להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי ולפגוע בריכוז לכן שתו מספיק מים לאורך היום.
  8. שינה מספקת: כוון ל-9-7 שעות שינה איכותיות בכל לילה כדי לתמוך בביצועים קוגניטיביים ולחזק את כוחות הנפש.
  9. פעילות גופנית: פעילות גופנית סדירה יכולה לסייע בשיפור המיקוד להגביר את הריכוז ואת תפקוד המוח .
  10. חלקו משימות לשלבים קטנים יותר: פרוק משימות גדולות לחלקים קטנים יותר הניתנים לניהול כדי למנוע תחושת מוצף.
  11. השתמשו בטכניקות זיכרון: השתמש במכשירי זיכרון או טכניקות הדמיה כדי לשפר את הזיכרון והמיקוד.
  12. הגבילו ריבוי משימות: התמקד במשימה אחת בכל פעם כדי לשפר את היעילות והריכוז.
  13. תרגלו הקשבה פעילה: הישאר מעורב במהלך שיחות או הרצאות על ידי האזנה פעילה ורישום הערות.
  14. חסרים תזונתיים: צריכה לא מספקת של חומרים מזינים חיוניים כמו חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים עלולה להשפיע על תפקוד המוח והיכולות הקוגניטיביות.
  15. השתמשו בכלים ארגוניים: שימוש בכלים מתכננים כמו טבלאות, לוחות שנה או אפלקציות כדי לסייע בארגון משימות.
  16. קררו את החדר : איכות וזמן השינה מאוד חשובים לכל אדם בפרט ללקויי קשב וריכוז.

מחקרים הוכיחו כי אנו ישנים טוב יותר בסביבה קרירה. 

  1. הגבלת זמן מסך: צמצם את משך הזמן המושקע במכשירים אלקטרוניים כדי למנוע הסחות דעת דיגיטליות.
  2. קחו הפסקה: קבע הפסקות קבועות במהלך מפגשי עבודה או לימודים כדי לנוח את דעתך ולמנוע עייפות נפשית. הפסקות קצרות יכולות לעזור להצעיר את המיקוד והפרודוקטיביות

יישום טיפים אלה באופן עקבי יכול לעזור לכם לשפר את כישורי הקשב והריכוז לאורך זמן. נסו לעבוד עם אסטרטגיות שונות כדי למצוא מה עובד הכי טוב עבורך בהתבסס על הצרכים וההעדפות האישיות שלך.

בהצלחה

צרו איתנו קשר ונעזור לכם לשפר השגים

הטיפולים מתקיימים בגבעת שמואל בקרבת אונ' בר-אילן

פטנט רשום ודרושים זכיניים

ירון צור אימון נוירופידבק בגבעת שמואל | אימון מוחי | אימון למוח | בעיות קשב וריכוז | בעיית חוסר סבלנות | מסוגלות עצמית | חרדת מבחנים | חרדת בחינות טיפול | חרדת בחינות בקרב מתבגרים | טיפול בחרדת מבחנים | פחד קהל | טיפול בפחד קהל | טיפול בגלוסופוביה | תקשורת בין אישית ושיפור יכולת ורבלית | טיפול באימפולסיביות | דרכי התמודדות עם אימפולסיביות | סובלים מהפרעות שינה | טיפול בהפרעות שינה | טיפול בנדודי שינה | טיפול באינסומניה | בעלי ציונים והישגים נמוכים | איך מפסיקים את הוויכוחים בבית? | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם פתרון טבעי | טיפול בהפרעות קשב וריכוז | טיפול בקשב וריכוז ללא תרופות | טיפול התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז | תרגילים לשיפור הריכוז | איך לשפר את יכולות הריכוז והזיכרון? | מה עוזר להתרכז במבחן | ריכוז בלמידה | חוסר ריכוז ובלבול | איך לשפר את הריכוז | איך להתרכז בלי ריטלין | חוסר ריכוז בלימודים | איזון גוף ונפש | מיטת תדרים בינוראליים | מיטת תדרים | מיטת תדרים טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז | טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז | תדרים להרגעה | טיפול בחרדות | בעיית חרדות | טיפול בבעיית קשב וריכוז | טיפול בקשיי למידה | פסיכותרפיסט | בעיות קשב וריכוז | מטפל בבעיות קשב וריכוז | טיפול בבעיית קשב וריכוז לילדים | טיפול בבעיית קשב וריכוז למבוגרים | אימון מוחי בגבעת שמואל | אימון למוח בגבעת שמואל | בעיות קשב וריכוז בגבעת שמואל | בעיית חוסר סבלנות בגבעת שמואל | מסוגלות עצמית בגבעת שמואל | חרדת מבחנים בגבעת שמואל | חרדת בחינות טיפול בגבעת שמואל | חרדת בחינות בקרב מתבגרים בגבעת שמואל | טיפול בחרדת מבחנים בגבעת שמואל | פחד קהל בגבעת שמואל | טיפול בפחד קהל בגבעת שמואל | טיפול בגלוסופוביה בגבעת שמואל | תקשורת בין אישית ושיפור יכולת ורבלית בגבעת שמואל | טיפול באימפולסיביות בגבעת שמואל | דרכי התמודדות עם אימפולסיביות בגבעת שמואל | סובלים מהפרעות שינה בגבעת שמואל | טיפול בהפרעות שינה בגבעת שמואל | טיפול בנדודי שינה בגבעת שמואל | טיפול באינסומניה בגבעת שמואל | בעלי ציונים והישגים נמוכים בגבעת שמואל | איך מפסיקים את הוויכוחים בבית? בגבעת שמואל | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם בגבעת שמואל | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם פתרון טבעי בגבעת שמואל | טיפול בהפרעות קשב וריכוז בגבעת שמואל | טיפול בקשב וריכוז ללא תרופות בגבעת שמואל | טיפול התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז בגבעת שמואל | תרגילים לשיפור הריכוז בגבעת שמואל | איך לשפר את יכולות הריכוז והזיכרון? בגבעת שמואל | מה עוזר להתרכז במבחן בגבעת שמואל | ריכוז בלמידה בגבעת שמואל | חוסר ריכוז ובלבול בגבעת שמואל | איך לשפר את הריכוז בגבעת שמואל | איך להתרכז בלי ריטלין בגבעת שמואל | חוסר ריכוז בלימודים בגבעת שמואל | איזון גוף ונפש בגבעת שמואל | מיטת תדרים בינוראליים בגבעת שמואל | מיטת תדרים בגבעת שמואל | מיטת תדרים טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בגבעת שמואל | טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בגבעת שמואל | תדרים להרגעה בגבעת שמואל | טיפול בחרדות בגבעת שמואל | בעיית חרדות בגבעת שמואל | טיפול בבעיית קשב וריכוז בגבעת שמואל | טיפול בקשיי למידה בגבעת שמואל | פסיכותרפיסט בגבעת שמואל | בעיות קשב וריכוז בגבעת שמואל | מטפל בבעיות קשב וריכוז בגבעת שמואל | טיפול בבעיית קשב וריכוז לילדים בגבעת שמואל | טיפול בבעיית קשב וריכוז למבוגרים בגבעת שמואל | אימון מוחי ברמת גן | אימון למוח ברמת גן | בעיות קשב וריכוז ברמת גן | בעיית חוסר סבלנות ברמת גן | מסוגלות עצמית ברמת גן | חרדת מבחנים ברמת גן | חרדת בחינות טיפול ברמת גן | חרדת בחינות בקרב מתבגרים ברמת גן | טיפול בחרדת מבחנים ברמת גן | פחד קהל ברמת גן | טיפול בפחד קהל ברמת גן | טיפול בגלוסופוביה ברמת גן | תקשורת בין אישית ושיפור יכולת ורבלית ברמת גן | טיפול באימפולסיביות ברמת גן | דרכי התמודדות עם אימפולסיביות ברמת גן | סובלים מהפרעות שינה ברמת גן | טיפול בהפרעות שינה ברמת גן | טיפול בנדודי שינה ברמת גן | טיפול באינסומניה ברמת גן | בעלי ציונים והישגים נמוכים ברמת גן | איך מפסיקים את הוויכוחים בבית? ברמת גן | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם ברמת גן | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם פתרון טבעי ברמת גן | טיפול בהפרעות קשב וריכוז ברמת גן | טיפול בקשב וריכוז ללא תרופות ברמת גן | טיפול התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז ברמת גן | תרגילים לשיפור הריכוז ברמת גן | איך לשפר את יכולות הריכוז והזיכרון? ברמת גן | מה עוזר להתרכז במבחן ברמת גן | ריכוז בלמידה ברמת גן | חוסר ריכוז ובלבול ברמת גן | איך לשפר את הריכוז ברמת גן | איך להתרכז בלי ריטלין ברמת גן | חוסר ריכוז בלימודים ברמת גן | איזון גוף ונפש ברמת גן | מיטת תדרים בינוראליים ברמת גן | מיטת תדרים ברמת גן | מיטת תדרים טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז ברמת גן | טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז ברמת גן | תדרים להרגעה ברמת גן | טיפול בחרדות ברמת גן | בעיית חרדות ברמת גן | טיפול בבעיית קשב וריכוז ברמת גן | טיפול בקשיי למידה ברמת גן | פסיכותרפיסט ברמת גן | בעיות קשב וריכוז ברמת גן | מטפל בבעיות קשב וריכוז ברמת גן | טיפול בבעיית קשב וריכוז לילדים ברמת גן | טיפול בבעיית קשב וריכוז למבוגרים ברמת גן | אימון מוחי בפתח תקווה | אימון למוח בפתח תקווה | בעיות קשב וריכוז בפתח תקווה | בעיית חוסר סבלנות בפתח תקווה | מסוגלות עצמית בפתח תקווה | חרדת מבחנים בפתח תקווה | חרדת בחינות טיפול בפתח תקווה | חרדת בחינות בקרב מתבגרים בפתח תקווה | טיפול בחרדת מבחנים בפתח תקווה | פחד קהל בפתח תקווה | טיפול בפחד קהל בפתח תקווה | טיפול בגלוסופוביה בפתח תקווה | תקשורת בין אישית ושיפור יכולת ורבלית בפתח תקווה | טיפול באימפולסיביות בפתח תקווה | דרכי התמודדות עם אימפולסיביות בפתח תקווה | סובלים מהפרעות שינה בפתח תקווה | טיפול בהפרעות שינה בפתח תקווה | טיפול בנדודי שינה בפתח תקווה | טיפול באינסומניה בפתח תקווה | בעלי ציונים והישגים נמוכים בפתח תקווה | איך מפסיקים את הוויכוחים בבית? בפתח תקווה | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם בפתח תקווה | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם פתרון טבעי בפתח תקווה | טיפול בהפרעות קשב וריכוז בפתח תקווה | טיפול בקשב וריכוז ללא תרופות בפתח תקווה | טיפול התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז בפתח תקווה | תרגילים לשיפור הריכוז בפתח תקווה | איך לשפר את יכולות הריכוז והזיכרון? בפתח תקווה | מה עוזר להתרכז במבחן בפתח תקווה | ריכוז בלמידה בפתח תקווה | חוסר ריכוז ובלבול בפתח תקווה | איך לשפר את הריכוז בפתח תקווה | איך להתרכז בלי ריטלין בפתח תקווה | חוסר ריכוז בלימודים בפתח תקווה | איזון גוף ונפש בפתח תקווה | מיטת תדרים בינוראליים בפתח תקווה | מיטת תדרים בפתח תקווה | מיטת תדרים טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בפתח תקווה | טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בפתח תקווה | תדרים להרגעה בפתח תקווה | טיפול בחרדות בפתח תקווה | בעיית חרדות בפתח תקווה | טיפול בבעיית קשב וריכוז בפתח תקווה | טיפול בקשיי למידה בפתח תקווה | פסיכותרפיסט בפתח תקווה | בעיות קשב וריכוז בפתח תקווה | מטפל בבעיות קשב וריכוז בפתח תקווה | טיפול בבעיית קשב וריכוז לילדים בפתח תקווה | טיפול בבעיית קשב וריכוז למבוגרים בפתח תקווה | אימון מוחי בגבעתיים | אימון למוח בגבעתיים | בעיות קשב וריכוז בגבעתיים | בעיית חוסר סבלנות בגבעתיים | מסוגלות עצמית בגבעתיים | חרדת מבחנים בגבעתיים | חרדת בחינות טיפול בגבעתיים | חרדת בחינות בקרב מתבגרים בגבעתיים | טיפול בחרדת מבחנים בגבעתיים | פחד קהל בגבעתיים | טיפול בפחד קהל בגבעתיים | טיפול בגלוסופוביה בגבעתיים | תקשורת בין אישית ושיפור יכולת ורבלית בגבעתיים | טיפול באימפולסיביות בגבעתיים | דרכי התמודדות עם אימפולסיביות בגבעתיים | סובלים מהפרעות שינה בגבעתיים | טיפול בהפרעות שינה בגבעתיים | טיפול בנדודי שינה בגבעתיים | טיפול באינסומניה בגבעתיים | בעלי ציונים והישגים נמוכים בגבעתיים | איך מפסיקים את הוויכוחים בבית? בגבעתיים | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם בגבעתיים | לא מעוניינים להשתמש בתרופות למיניהם פתרון טבעי בגבעתיים | טיפול בהפרעות קשב וריכוז בגבעתיים | טיפול בקשב וריכוז ללא תרופות בגבעתיים | טיפול התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז בגבעתיים | תרגילים לשיפור הריכוז בגבעתיים | איך לשפר את יכולות הריכוז והזיכרון? בגבעתיים | מה עוזר להתרכז במבחן בגבעתיים | ריכוז בלמידה בגבעתיים | חוסר ריכוז ובלבול בגבעתיים | איך לשפר את הריכוז בגבעתיים | איך להתרכז בלי ריטלין בגבעתיים | חוסר ריכוז בלימודים בגבעתיים | איזון גוף ונפש בגבעתיים | מיטת תדרים בינוראליים בגבעתיים | מיטת תדרים בגבעתיים | מיטת תדרים טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בגבעתיים | טיפול טבעי וחדשני להפרעות קשב וריכוז בגבעתיים | תדרים להרגעה בגבעתיים | טיפול בחרדות בגבעתיים | בעיית חרדות בגבעתיים | טיפול בבעיית קשב וריכוז בגבעתיים | טיפול בקשיי למידה בגבעתיים | פסיכותרפיסט בגבעתיים | בעיות קשב וריכוז בגבעתיים | מטפל בבעיות קשב וריכוז בגבעתיים | טיפול בבעיית קשב וריכוז לילדים בגבעתיים | טיפול בבעיית קשב וריכוז למבוגרים בגבעתיים